ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2024

Γνωστοποιείται ότι, από τη Δευτέρα 15 έως και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η 6η Εβδομάδα Αστρονομίας.

Η Εβδομάδα Αστρονομίας είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων αστρονομικού περιεχομένου και διοργανώνεται από το Σχολείο Αστρονομίας “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η εκλαΐκευση και η διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας. Μέσα από αυτές δίνεται η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους πλανήτες μέσα από τα τηλεσκόπια που θα στηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Δημοτικού Αστεροσκοπείου.

Ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια και  έκθεση αστροφωτογραφίας και αστρονομικών αντικειμένων όπως τηλεσκοπίων και ηλιακών ρολογιών, θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο της αστρονομίας.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στα βιωματικά εργαστήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει προεγγραφή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@enastron.org αναγράφοντας τον αριθμό των θέσεων και το εργαστήρια επιθυμίας. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δράσεις παρατήρησης με τηλεσκόπια θα πραγματοποιηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις – δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην Εβδομάδα Αστρονομίας συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, Πολιτισικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, ΑΡΜΟΣ Χαρτικά (Cash+Carry), Βιβλιοπωλείο BLA-BLA, Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2024