ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γνωστοποιείται ότι η ΚοινΣΕπ “Έναστρον” και το Σχολείο Αστρονομίας, σε συνεργασία με τους αστροφυσικούς κύριο Δημήτρη Κάντζα (υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ) και κύριο Νίκο Σαμαρά (ερευνητής του Βασιλικού Αστεροσκοπείου των Βρυξελλών), διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την πληροφορική και ειδικότερα τον προγραμματισμό στην αστρονομία και την αστροφυσική.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 25 διδακτικών ωρών, απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου – Λυκείου) και η έναρξη της πρώτης φάσης θα γίνει την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021. Τα μαθήματα θα διεξάγονται αποκλειστικά διαδικτυακά. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμη σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και Η/Υ με ακουστικά και μικρόφωνο. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να καταστούν ικανοί να κατασκευάζουν αλγορίθμους με εφαρμογή στην αστρονομία και την αστροφυσική, μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python.

Οι προαναφερθέντες επιστήμονες είναι υπεύθυνοι τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες και γι΄ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος του προγράμματος είναι 125 ευρώ. Για τους μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας 90 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις και εγγραφές μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@enastron.org ή καλώντας στο 6983512219 (Μπιρσιάνης Γιώργος – Διαχειριστής ΚοινΣΕπ ΕΝΑΣΤΡΟΝ, Υπεύθυνος δράσεων Σχολείου Αστρονομίας).